Skip links

Teraflow vadba

 

Kaj je Teraflow?

TERAFLOW (terapevtski tok/pretok) je mešanica starodavnih in sodobnih tehnik gibanja, terapevtskih vaj ter vaj, ki so prilagojene odpravljanju tegob, nastalih pri sedečem in stresnem načinu življenja. Stremi predvsem k temu, da nas v gibanje popelje inteligenca telesa. Nauči nas ponovno začutiti kaj je našemu telesu blizu – tisto kar smo že čutili, ko smo bili še otroci. Je plod 20-letnega raziskovanja v želji po vrnitvi k naravnemu gibanju, k sebi ter k zdravju.

Vaje so sestavljene tako, da pomlajujejo duha, čistijo celotno telo, podmažejo sklepe ter nam ob redni vadbi zopet vrnejo možnost za razcvet. Poskrbijo za notranje ter zunanje mišice, hrbtenico, gibljivost ter zbudijo energetske in ostale telesne tokove. Vračajo ravnovesje in povezujejo um s telesom. Kot bonus pa dobimo bolj gibčno, bolj čvrsto ter pomlajeno telo. In to vse brez večjega naprezanja.

 

Komu je namenjen?

– Vsem vam, ki bi se radi počutili mlajše.

– Vam, ki se zavedate, da je gibanje del zdravja in se najdete v reku »zdrav duh v zdravem telesu«.

– Vsem, ki se pri vadbi ne marate preveč naprezati (ampak ravno prav).

Športnikom po duši, ki si želite izboljšati motoriko, povečati gibljivost ter poskrbeti tudi za hrbtenico, globoke mišice in sklepe.

– Vam, ki si zopet želite vzpostaviti stik s svojim telesom.

– In predvsem vam, ki bi si radi povrnili voljo do gibanja.

Prednosti

– TERAFLOW uporablja holističen pristop h gibanju, tako bo vaše telo vsakokrat dobilo kompleten »servis«

Vsak si lahko izbere svoj ritem in intenziteto.

– Razgibate čisto vse sklepe od vratu, preko ramen, hrbtenice, kolkov, kolen, gležnjev, zapestij ter prstov na rokah in nogah.

Raztegnete in zbudite male in velike mišične skupine – tudi tiste, ki jih navadno zanemarimo in so nekoliko bolj zakrnele.

Sčasoma očistite telo celičnih odpadkov, kislin in strupov, saj vaje z vsakega kotička premaknejo limfno tekočino, ki med drugim služi kot kanalizacija telesa.

Postopoma se ponovno naučite vašega izvornega gibanja, ki ga z leti sedenja, enoličnih priučenih gibov ter potlačenih čustev navadno zakopljemo globoko v telesni spomin.

– Ob redni vadbi si občutno izboljšate psihofizično počutje.

– Kot dodatna možnost vam je na voljo tudi vodeno sproščanje, ki aktivira parasimpatični živčni sistem in s tem povrne ravnovesje.